Et lite historisk tilbakeblikk

Digitalfabrikken ble etablert i 1998 som eget AS. Selskapet ble på det tidspunktet skilt ut fra Storm Corp AS for å bygge opp spesialkompetanse på grafisk produksjon.

Byråpartner for DNB Eiendom i 25 år

Hovedoppdraget var da manuell annonseproduksjon (i sort/hvitt og manus fikk vi tilsendt på diskett fordi det var pre e-posttid) for DNB Eiendom. En kunde vi allerede hadde jobbet tett med i flere år gjennom Storm Corp som da arbeidet mest med det kreative. Etterhvert som årene gikk utviklet vi samarbeidet med DNB og fulgte de gjennom to bankfusjoner og en fantastisk tenkologisk utvikling. Digitalfabrikken vokste også og bygget opp kompetanse både på produksjon og innen merkevarebygging generelt. I 2015 hadde vi blant annet skrevet over 5 000 boligtekster for DNB Eiendoms high end-konsept Residens siden det ble etablert, forøvrig et konsept som ble initsiert og utviklet av Digitalfabrikken.

Nettbank for SEB

Rundt år 2000 fikk vi også gleden av å delta sentralt i nettrevolusjonen da vi hadde ansvar for «look, feel & content» i SEBs bygging av en av Norges første nettbanker. Vi hadde 2-5 konsulenter inne på fulltid i nærmere et år og samarbeidet tett med IBM og McKinsey i en til tider stor prosjektorganisasjon. Dette var en viktig læringsperiode for oss og gav oss bred forståelse for både innovasjon, teknologi, kommunikasjon og ikke minst det å jobbe som konsulent. Denne erfaringen har vi tatt med oss videre og bidratt til at Digitalfabrikken i dag forutsetter strategi og tenkning i forkant av kreative prosesser – noe som blir understreket i vårt slagord «Mindworks with Purpose».

I samarbeid med over 100 små og store bedrifter

Etter en grov opptelling, regnet fra Storm Corps oppstart i 1990, har vi fram til i dag hjulpet over 100 små og store bedrifter og organisasjoner med ulike oppgaver innen strategisk kommunikasjon og design, tekstskriving, prosesser, coaching, ledelse og grafisk produksjon. Resultatet har blitt et ukjent antall trykksaker, annonser, kataloger, profilhåndbøker, nettsteder, apper og rådgivertimer med mye mer. Vi har dessverre ikke et komplett arkiv, men mange av oppdragene har vi bilder av. Disse bildene har vi satt inn i noen bildekollasjer og deler med deg som leser – god fornøyelse.